Ευτυχώς Σωθήκαμε!

Σταμοπούλου Ελένη

Ναι! Καλά διαβάζετε! Σωθήκαμε! Ποιός το λέει; Όχι  βέβαια εγώ, δεν είμαι οικονομολόγος , αλλά τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί μας. Υπάρχει πιο αξιόπιστη πηγή;

Οι λόγοι της σωτηρίας μας είναι πολλοί και διάφοροι. Μετρήστε τους λοιπόν.

Πρώτ’απ’όλα κουρευτήκαμε! Και αναβαθμιστήκαμε! Η Finch αναβάθμησε τα ομόλογα μας από «σκουπίδια» σε «demi-σκουπίδια». Διαψεύστηκαν και οι διάφορες Κασσάνδρες που προέβλεπαν χρεωκοπία  και εμείς αποκτήσαμε ένα très chic κουρεματάκι. Φήμες λένε ότι γλυτώσαμε κάπου στα 105 δις ευρώ και κερδίσαμε και 7 δις από το ποσό που θα έπρεπε να δώσουμε το Μάρτιο. Κερδίσαμε χρόνο. Ελπίζω όχι για να χρεωκοπήσουμε αργότερα. Βέβαια, θα μας φεσώσουν με άλλα 130 δις αλλά τι πειράζει; Σημασία έχει να βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Δεύτερο, άρχισαν να σκάβουν για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο. Τέξας θα γίνουμε! Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και δέκα μασέλες, θα ράψουμε τα παντζάκια μας μην χάσουμε τα λεφτά που θα τρέχουν. Αναμένονται μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα! Και τώρα που το σκέφτομαι, καλύτερα που δεν μας είχαν πει νωρίτερα ότι καθόμαστε πάνω σε τόσα πετροδόλλαρα. Τώρα όμως είμαστε ώριμοι να διαχειριστούμε όλο αυτόν τον πλούτο. Τι λέω; Ώριμοι έως πολύ ώριμοι έως σάπιοι.

Τρίτον, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο αρχηγό. Οι ψηφοφόροι του καλούνται σε εσωκομματικές εκλογές για να επιλέξουν ανάμεσα στο Βενιζέλο και – surprise!- το Βενιζέλο. Μήπως ο λόγος είναι να μαζέψουν  κανένα φράγκο; Η μήπως για να μετρήσουν και τα κουκιά για να δουν αν τους βγαίνουν;

Τέταρτον και τελευταίο, άρχισε επιτέλους η κάθαρση στο δημόσιο. Διαφθορά τέλος! Επιτέλους, άρχισαν να πιάνουν τόπο οι προσπάθειες τόσων χρόνων. Βέβαια, τελείως συμπτωματικά, είναι και προεκλογική περίοδος. Πάντως, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Τα μέτρα τρόμαξαν όλους όσοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, οι οποίοι έσπευσαν να πιάσουν θέση στην ουρά για να ζητήσουν δημόσια συγνώμη και να επιστρέψουν πίσω, και μάλιστα εντόκως, τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών.

 

Και μετά όλοι ξύπνησαν και ζήσαμε εμείς καλά και κάποιοι έξυπνοι καλύτερα!!!!

 

 

About akalfopoulou

Author of three poetry collections, a book of essays, Ruin, Essays in Exilic Living, and most recently, A History of Too Much (Red Hen Press 2018).
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s